Mijnverhaal


HOE HEB IK SUCCES BEREIKT?


Maarten is een echte Millennial. De mogelijkheden van moderne technologie en internet gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap waren de sleutels voor zijn groei. 

Opgegroeid in een gezin in de middenklasse in Nederland kreeg Maarten een typische middenklasse-mindset mee. Hij leerde vooral van zijn ouders dat hij goed moest studeren aan een klassieke opleiding, daarna uren voor geld moest ruilen in loondienst tot zijn 65 (nu al 67) en dan eindelijk van zijn pensioen zou kunnen gaan genieten. Zoveel mogelijk sparen in de tussentijd om geld over te houden. 

Maarten heeft bewezen dat het anders kan, ondanks de belemmerende mindset en vele tegenslagen. Nadat hij in een korte periode zelf een burnout kreeg, in zijn familie alle ernstige ziektes voorbij kwamen en er mensen wegvielen... had hij een vernieuwd gevoel van urgentie.

"Daar zat ik dan... Onder het systeemplafond. Tussen de hokjes en de bureaus. Terwijl ik daardoor tijd met dierbare mensen om mij heen verloor. Ik had precies de route gevolgd die de maatschappij voorschreef als 'zo hoort het'. Zo hoog mogelijk gestudeerd, braaf gespaard, vast contract, leaseauto, en de carrièreladder opklimmend die de maatschappij voorschotelde. Waarom voelde het dan alsof ik niet meer groeide? Niet de impact had die ik zou kunnen hebben? Alsof ik vastzat in mijn comfortzone?"

Toen Maarten zich dat besefte, brak hij los uit het werknemerschap. OOIT ga ik... werd NU ga ik... Het leven is te kort en onze levenstijd is te kostbaar om te spenderen aan werk dat geen voldoening geeft en jezelf niet tot jouw maximale kunnen ontwikkelen. Hij sprong uit de corporate pyramide waar hij vastzat in een comfortabel contract. Met een vrijwel lege bankrekening en alleen zijn kennis als parachute trok hij de ondernemersjungle in. 

Hij begon zijn eerste bedrijf en toen dat succesvol werd belandde hij eigenlijk weer in een net iets beter betaalde baan. De vrijheid die hij eigenlijk zocht verdween weer op de achtergrond. Met niet altijd even ideale klanten, was hij non-stop aan het werk. Het ondernemerschap was nog steeds zijn droom, maar het oude dienstverleningsmodel sloot niet aan bij de zoektocht naar de maximale impact die hij wilde bereiken. Hij blies dat eerste succesvolle bedrijf volledig op, stuurde alle bestaande klanten weg en begon helemaal opnieuw vanuit zijn purpose. 

En die vond hij.

Zijn missie is om ondernemers met een purpose - ongeacht leeftijd, opleidingsniveau, vrouw/man of afkomst - een geweldig, betekenisvol en groeiend Expertbedrijf te helpen bouwen. Grenzeloos in impact, vrijheid, inkomen en voldoening. 

Ze moeten daarvoor wel opstaan en knokken. Risico's nemen. Boven het maaiveld uitsteken. Niet bang zijn om zichzelf en de mensen om zich heen een extreem comfortabel leven te gunnen. Niet naar anderen kijken, maar zelf creëren en leiden vanuit hun authentieke IK.

"Afgunst is voor losers en Actie is voor winnaars." - Maarten Schrantee

​​De meeste zelfstandig coaches, therapeuten, consultants en expert dienstverleners werken keihard en geven alles voor hun klanten en cliënten, maar ruilen vaak nog hun tijd in voor geld en lopen daardoor al snel tegen de welbekende 'tijds'grens in hun groei aan. Daarnaast lopen ze grote risico's als ze uitvallen, omdat als zij niet meer werken... hun bedrijf letterlijk stopt. Het heeft dus hoge noodzaak om slimmer te gaan werken, niet alleen harder. 

Want groeien lijkt onmogelijk als je al zo hard werkt. Je zit vast in een hamsterwiel dat je voor jezelf hebt gebouwd. Er zijn al genoeg burnouts in deze maatschappij, en voor een ondernemer betekent dat vaak einde zaak, zonder sociale uitkering. Zo'n situatie levert een spanning op die altijd op de achtergrond aanwezig is: Heb ik wel genoeg klanten volgende maand? Hoe kan ik die blijven helpen als ik er even niet ben? Moet ik weer een baan zoeken? 

Dat probleem wilde Maarten oplossen en hij ging het avontuur aan. Het schaalbaarheids- en schaarsteprobleem oplossen dat zich schuilhield in zijn eigen bedrijf en in dat van vele anderen. Om de uurtje-factuurtje-economie waarin we nu leven weer verder te laten groeien is verandering en innovatie nodig in het fundament van een bedrijf, en in het denken over hoe een bedrijf werkt en welk doel het dient. 

Zelf ging hij in deze reis ook meerdere malen plat op zijn bek. Zijn drive, zoektocht naar groei en missie om andere experts te helpen waren echter onstopbaar. Hij stond steeds weer op en leerde wat wel werkte. Hij leerde: 

"Imperfecte actie is altijd beter dan stilstand. " 

Een bedrijf is nooit af, je hebt nooit alle kennis die er is, perfectie bestaat niet, je moet gewoon vooruit. 

Maar wel op de nieuwe manier.


Nu bouwt hij aan een community van Grenzeloze Experts met Purpose die de wereld en elkaar beter willen maken en vooruit willen helpen.


Join the NEW economy!