Mijnverhaal


HOE HEB IK SUCCES BEREIKT?


Daar zat ik dan... Een mooi eigen bedrijf opgebouwd waar ik jaren over had gedaan om aan de ratrace te ontsnappen, en waar ik serieus hard voor had gewerkt. Als anderen gingen feesten of borrelen, werkte ik aan mijn bedrijf en mijzelf. Om eerder te kunnen genieten. Maar dat "eerder stoppen" kwam niet. Ik draaide wel een goede omzet en was nog steeds groeiende. Maar als gevolg van die groei werd ik steeds drukker, waardoor ik alleen nog maar IN mijn bedrijf werkte. Zelfs toen ik leerde delegeren, bleef ik druk met brandjes blussen. Ik was het bedrijf. En toen belde mijn vader met de boodschap die alles veranderde: "Je moeder heeft een hartaanval had gehad....

Dat was het moment dat mijn blik op wat écht belangrijk is in het leven veranderde. In het jaar daarna kregen 2 andere familieleden kanker en kreeg ikzelf een burnout. Mijn ouders hadden hun leven lang hard en loyaal gewerkt, hun uren voor geld omgeruild, en toch niet het leven geleid waarin ze écht vrijheid hadden. Geen tijdsvrijheid, financiële vrijheid, locatievrijheid of vrijheid om te kiezen met wie zij wilden werken en wat ze echt wilden doen. En juist op het moment dat dat pensioen eraan komt (nu al 67+)... kan het zomaar voorbij zijn. En ik besefte me dat ik eigenlijk hetzelfde deed! Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig??

Maarten werd vanaf dat moment iemand die vrijheid voorop stelde. Wel groeien met een onderneming, maar dan wel op de nieuwe manier. Met slimmere methoden, met inzet van hefbomen. 

Want groeien lijkt onmogelijk als je al zo hard werkt. Je zit vast in een hamsterwiel dat je voor jezelf hebt gebouwd. Er zijn al genoeg burnouts in deze maatschappij, en voor een ondernemer betekent dat vaak einde zaak, zonder sociale uitkering. Zo'n situatie levert een spanning op die altijd op de achtergrond aanwezig is: Heb ik wel genoeg klanten volgende maand? Hoe kan ik die blijven helpen als ik er even niet ben? 

Dat probleem wilde Maarten oplossen en ging die uitdaging aan. Het schaalbaarheids- en schaarsteprobleem oplossen dat zich schuilhield in zijn eigen bedrijf en in dat van vele anderen. Hij loste dit op en groeide met behulp van online schaalbaarheid en behaalde 483% de omzet ten opzichte van het jaar ervoor. Met een heel klein en flexibel team. Zonder investeerders.

Grenzeloos worden in impact, vrijheid, inkomen en voldoening. 

Om de uurtje-factuurtje-economie waarin we nu leven weer verder te laten groeien is verandering en innovatie nodig in het fundament van een bedrijf, en in het denken over hoe een bedrijf werkt en welk doel het dient. 

Het zijn niet de corporaties die de wereld de goede kant op bewegen, het is ook zeker niet de overheid. Het zijn de kleinste ondernemers die een positieve beweging in gang zetten. Die verandering teweeg brengen. En daarom heb ik mijn leven en missie gewijd aan het helpen van deze groep mensen.

De meeste zelfstandig coaches, consultants en expert dienstverleners werken keihard en geven alles voor hun klanten en cliënten, maar ruilen vaak nog hun tijd in voor geld en lopen daardoor al snel tegen de alombekende 'tijdsgrens' in hun groei aan. Daarnaast lopen ze grote risico's als ze uitvallen, omdat als zij niet meer werken... hun bedrijf letterlijk stopt. Het heeft dus hoge noodzaak om slimmer te gaan werken, niet alleen harder. 

Nu bouwt hij aan een community van Grenzeloze Experts die de wereld en elkaar beter willen maken en vooruit willen helpen.


Join the NEW economy!